Mask: Prodajem Tviter prvom kupcu koji naiđe

Vlasnik Tvitera Ilon Mask izjavio je da je upravljanje ovom društvenom mrežom "prilično bolno" i "turbulentno" i da bi prodao kompaniju kada bi naišla prava osoba, prenosi BBC.
Mask: Prodajem Tviter prvom kupcu koji naiđe
Foto: Beta/AP
Mask, koji je još na čelu proizvođača automobila Tesla i raketne kompanije "SpaceX", kupio je Tviter za 44 milijarde dolara u oktobru, a njegovo lično bogatstvo procenjuje se na skoro 190 milijardi dolara, što ga, prema Forbsovoj listi milijardera, čini drugom najbogatijom osobom na svetu.
On je danas u intervjuu za BBC na pitanje da li se kaje zbog kupovine Tvitera, rekao da je "nivo bola izuzetno visok, i da ovo nije neka vrsta zabave".
Govoreći o dosadašnjem vremenu koje proveo na čelu Tvitera, Mask je rekao: "Nije bilo dosadno. Bilo je prilično uzbudljivo."
 
Dodao je i da je reč o "zaista stresnoj situaciji u poslednjih nekoliko meseci", ali je naglasio da i dalje smatra da je kupovina kompanije bila prava stvar.
 
Mask je saopštio da zbog obima posla "ponekad spava u kancelariji", i da ima svoje mesto na kauču u biblioteci "u koje niko ne ide".
 
Na pitanje novinara vezano za odluku da se nalogu BBC-a na Tviteru doda oznaka koja ga opisuje kao "medij koji finansira vlada", Mask je rekao da zna da "BBC generalno nije oduševljen time što ga svrstavaju u državne medije".
 
Tviter je prvo dodao oznaku "Mediji koji su povezani sa državom" na glavni nalog BBC-a 4. aprila, pre nego što je to u subotu promenio u "Mediji koje finansira vlada".
 
On je govorio još o finansijama kompanije i saopštio da se "većina njenih oglašivača vratila".
 
Takođe je rekao da smanjenje broja zaposlenih sa nešto manje od 8.000 u vreme kada je kupio Tviter, na oko 1.500 u ovom trenutku, nije bilo lako.
  • Aleksa

    13.04.2023 09:18
    A kad je to pisalo ispod kanala "Russia Today" na YouTube (pre nego što su ga potpuno zabranili), onda je to bilo OK.....eeee, zapadna demokratijo moja.
  • E

    13.04.2023 08:45
    Pogledajte taj intervju, demontirao je i novinara i BBC. Svideće se svima.
  • Omg

    12.04.2023 17:54
    Ovaj poceo da iskace iz frizidera kao nas Vucko

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.