Gruner: Zbog otpuštanja radnika, vratićemo deo novca od subvencija

Kompanija "Gruner" u Vlasotincu je danas saopštila da će zbog velikih poremećaja na globalnom tržištu morati da smanji brioj zaposlenih ali još ne zna koliko će od 715 postati višak.
"Zbog smanjenja broja radnika Gruner će u budžet Srbije vratiti deo novca od subvencija za nova radna mesta, u skladu sa ugovorom i po zakonu kako je poslovala i svih ovih godina“, navedeno je u saopštenju.
Dodaje se da "neće biti oštećena nijedna ugovorna strana, kako Srbija, tako i Opština Vlasotince“.
S obzirom na to da je, kako su naveli iz "Grunera", opredeljenje vlasnika kompanije da i ubuduće radi u Vlasotincu, moguće je da će se, nakon stabilizacije stanja na tržištu povećati i broj radnika.
 
"Gruner" je u Vlasotincu 16 godina i do sada je sproveo tri projekta zapošljavanja, a problemi su nastali kod četvrtog projekta.
  • Pićuka

    16.05.2023 22:06
    Koliki je moj deo?
  • Realista

    16.05.2023 12:40
    kakav deo?
    Siguran sam da u ugovoru piše "zaposlite 100 radnika i dobićete 50 miliona a ako zaposlite 50 radnika vratite 25 miliona a zadržite ostatak" - je li tako? Od kad onaj koji krši ugovor bira reperkusije? Imamo li mi neku državu ili ne?
  • Kole

    16.05.2023 07:45
    Gruner
    Subvencije sta ti je? Na cemu li si?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.