Žiofre: Cilj je da privredu Srbije još više integrišemo u evropsku

Misija EU je da se privreda Srbija još više integriše u evropsku privredu dok se zemlja nalazi na putu pridruživanja, izjavio je ambasador EU u Srbiji Emanuele Žiofre.
Žiofre: Cilj je da privredu Srbije još više integrišemo u evropsku
Foto: Pixabay
Kako je naveo, to bi značilo veći pristup srpskih preduzeća tom tržištu i njihovu veću konkurentnost.
"To znači da mi moramo da pomognemo srpskoj vladi da stvori bolje okruženje za srpske privrednike da napreduju, inoviraju i rastu", poručio je Žiofre.
Prema njegovim rečima, EU je najveći donator u Srbiji, najveći trgovinski saradnik i investitor, koji svake godine u razvoj Srbije i njene privrede ulaže više od 50 miliona evra.
 
"Pokušavamo da obezbedimo sve kako bi srpska privreda postala što konkurentnija i kako bi mogla da se izbori sa novim izazovima koji su pred njom“, rekao je Žiofre.
 
Dodao je da ta ulaganja podrazumevaju i otvaranje novih radnih mesta, prisutnost kompanija iz EU u Srbiji i ulaganja u infrastrukturu.
 
Istakao je da, s druge strane, EU jeste deo srpske privrede i njenog ritma.
 
"Sve se može sumirati jednom rečenicom – mi smo bolji zajedno", ocenio je Žiofre.
  • Milinko

    22.05.2023 06:58
    Svi radnici iz Srbije su ionako već otišli u EU a mi što smo ostali smo na platnom spisku SNS tako da ne treba.
  • B

    21.05.2023 20:15
    Integracija? Ne, hvala!
    "Integracija u EU privredu" je druga najgora stvar koja Srbiji moze da se dogodi. Prva najgora stvar - pljackaska privatizacija - se vec dogodila. Propast ukrajinske poljoprivrede, koja je od 2014 svedena na sirovinsku bazu za EU, je primer sta "integracija" znaci. Imajuci u vidu ko vlada Srbijom, nema sumnje da ce se sve zle nakane EU ostvariti.
    Zemlja koja nema svoju hranu, energiju i bar osnovnu industriju ne moze da prezivi u promenjenim okolnostima post-globalizacijskog sveta. Ocekivati da oni koji decenijama pljackaju Srbiju to shvate i pomognu gradjanima je previse, znam.
  • Vule

    20.05.2023 18:54
    Ja duboko verujem da je slicno govorio belgijski kralj kongoancima, engleska kraljica indijcima, nastavite sami niz....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.