VIDEO: Direktor Fijata u automobilu potopljen u narandžastu boju - odluka da nema više sivih vozila

Italijanski proizvođač automobila Fijat prestaće da proizvodi sive automobile, saopštio je multinacionalni proizvođač automobila Stelantis, koji je vlasnik brenda.
"Fijat od danas prestaje sa proizvodnjom sivih automobila. Odluka je doneta kako bi se ukazalo na značaj boja u životu i ima za cilj dalje jačanje Fijatovog liderstva kao brenda radosti, boja i optimizma, otelotvorujući italijanski način života i reafirmišući novu vrednost brenda 'Dolce Vita'", istakao je izvršni direktor Fijata Olivije Fransoa.
Paleta boja za karoserije automobila je "inspirisana italijanskim morem, suncem, zemljom i nebom", navodi se u saopštenju.
Fransoa je dodao da kompanija želi da "inspiriše ljude da žive sa optimizmom i pozitivnošću", što će biti jedna od misija novog električnog automobila Fijat 600e, koji će biti predstavljen 4. jula.
 
Inače, ova odluka simbolično je obeležena potapanjem Fijata 600e u farbu, dok je u vozilu bio Fransoa. Automobil su dovezli na trg italijanskog gradića i potom je u njega seo direktor Fijata. Vozilo je potom podignuto kranom i uronjeno u veliki bazen prethodno napunjen narandžastom bojom. 
 
  • Рон Џереми

    27.06.2023 15:59
    Све ће учинити да отму лову од купаца!
    Кад будете плаћали фарбање ових модерних видећете зашто су црни, бели и сиви закон.
  • Bodidarma

    27.06.2023 14:49
    ???
    Škoda u neverici nije im jasno, jer oni prave samo sive...
  • XO

    27.06.2023 14:32
    @CALE
    Pitanje je, a koja je to lepša boja od koje?
    Zaboravio sam da spomenem da je tada za Fiat 500L osnovna boja bila "kapućino", dok se bela boja doplaćivala 400EUR!?! A ako hoćeš krov u drugoj boji da bi bio "bicolore" to se doplaćivalo mislim 700EUR.
    Čemu sve to kada, kao što sam rekao, ne vidiš auto spolja kada sedneš unutra :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.