Mali: Sutra počinje korišćenje penzionerskih kartica, penzije povećane za 5,5 odsto

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će od sutra početi sa korišćenjem "senior penzionerskih kartica".
Mali: Sutra počinje korišćenje penzionerskih kartica, penzije povećane za 5,5 odsto
Foto: Pixabay
Kako je naveo, one će najstarijim sugrađanima omogućiti brojne pogodnosti prilikom kupovine i plaćanja roba i usluga, kao i povećane penzija za 5,5 odsto.
"Ideja je da svaki penzioner ima svoju personalizovanu karticu sa kojom će moći da ostvari brojne pogodnosti i benefite", rekao je Mali.
Naglasio je da je do sada više od 650 "privrednih subjekata" ponudilo popuste za svoje usluge.
 
Među njima su, istakao je Mali, trgovci poput Amana, Merkatora, Deleza, Disa, Univereksporta, kao i veliko broj apoteka
 
"Svi oni će korisnicima penzionerskih kartica omogućiti popuste na kupovinu u svojim objektima", rekao je Mali.
 
Ministar je dodao i da će penzionerima sa karticom u susret izaći i Putevi Srbije, pa će tako korisnicima kartice biti jeftinija naplata putarina za tri odsto, ali i NIS na čijim pumpama će gorivo biti jeftinije od dinar do tri dinara.
  • vesea

    02.10.2023 14:23
    KOJA OBMANA I PONIŽENJE
    Da li te penzionerske kartice znače da penzioneri besplatno dobijaju namirnice u prodavnicama, kao i kod druge robe i usluga?
    Ne znači. Znači da će sa karticama kupovati isto kao i bez kartica, već ih predsednik države omalovažava i laže svaki put pred izbore. Zato penzioneri pamet u glavu i nemojte se više ponižavati.
  • Voja

    02.10.2023 08:47
    Oja
    Pojede je inflacija dok stigne.
  • Posmatrač sa strane

    01.10.2023 17:24
    Znamo ko je naredbodavac
    Ko bi drugi smeo, osim tobožeg "Vrhovnog komandanta", da izda naredbu Radoičiću da glupavim jurišem na Kosovo, u kome je dobio dobre batine, unakazi poziciju Srbije? AV je taj koji izdaje naredbe!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Srbija nasuprot svetskog trenda

Nema države koja se ne hvališe najboljim kompanijama, stoga se i prave liste najvećih, bilo prema ukupnom poslovnom prihodu, bilo prema profitabilnosti.

Koja država EU je najzaduženija?

Javni dug zemalja Evrozone je na kraju četvrtog tromesečja 2023. godine pao sa 89,9 odsto u prethodnom kvartalu na 88,6 odsto, objavio je Evrostat.