Zadržan kreditni rejting Srbije

Rejting agencija "Standard i Purs" zadržala je kreditni rejting Srbije na nivou BB+, uz stabilne izglede za njegovo dalje povećanje, saopštila je Narodna banka Srbije.
Zadržan kreditni rejting Srbije
Foto: Pixabay
Time se Srbija i dalje nalazi na korak do dobijanja investicionog rejtinga, uprkos nepovoljnim efektima sukoba u Ukrajini, usporavanju eksterne tražnje i još uvek visokoj, mada opadajućoj globalnoj inflaciji.
"Standard i Purs" u izveštaju ističe da je rejting Srbije podržan umerenim nivoom javnog duga i kredibilnim okvirom monetarne politike i da će inflacija značajno pasti od 2024. godine.
Navodi se da će inflacija ući u granice ciljanog koridora Narodne banke Srbije od tri odsto, uz odstupanje od jedan i po procenat, u drugoj polovini 2024. godine i navodi da je bankarski sektor dobro kapitalizovan, profitabilan i likvidan.
 
Agencija dodaje da su neizvesnosti iz međunarodnog okruženja i dalje značajne, ali da Srbija uspeva da spoljne izazove amortizuje povoljnim domaćim kretanjima i adekvatnim ekonomskim politikama, saopštava NBS.
  • felix

    09.10.2023 12:12
    hahaha
    hahaha sad zgubidani patnjaaaa. samo da Vučko izdrži da i dalje bude najbolji rejting ikada , a onda kad dođe super sposobna opozicija biće još bolje hihi!
  • Baba

    07.10.2023 16:14
    Laknulo mi
    Dobro je, jer da je opao rejting, nista od zaduzivanja za bar po milijardu mesecno!
  • Suština

    07.10.2023 15:37
    "Zadržan kreditni rejting Srbije"

    Pa to je ono što mu je najbitnije.
    Za vreme njegove vladavine iselilo se milion produktivnih građana, ne penzionera.
    Duplirao je zaduženje Srbije za 10 godina.
    Kamate su krenule sa naplatom.
    Skoro najveća inflacija u Evropi.
    BDP - skoro najgori trend u Evropi.
    Jedino, ali JEDINO što mu preostaje da pink-hepi-informer ispranim mozgovima zadrži privid o ekonomskom tigru su novi krediti, nova zaduženja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.