Mali: Inflacija je i dalje visoka, ali se spušta brže nego što smo očekivali

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je inflacija u Srbiji i dalje visoka, odnosno 8,5 odsto, ali da se ona spušta brže nego što je država predvidela.
Mali: Inflacija je i dalje visoka, ali se spušta brže nego što smo očekivali
Foto: 021.rs
"Uspeli smo da dođemo do tog nivoa jednocifrene inflacije u oktobru, iako smo očekivali da će to biti u decembru", rekao je Mali za televiziju Hepi.
Ocenio je da su mere koje je država preduzela dale efekat, odnosno da su one umanjile negativne konsekvence inflacije po životni standard u Srbiji.
Ministar je naveo da se ceo svet nalazi u globalnoj ekonomskoj krizi "kao nikada do sada, bar ne od Drugog svetskog rata".
 
Mali je dodao i da je zabeležen rast od 3,5 odsto po "fleš" procenama za treći kvartal 2023. godine, kao i da će rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) ove godine imati rast od 2,5 odsto i da će iznositi 69 milijardi evra.
  • V5

    12.11.2023 17:43
    mali Andersen
    mali ministar postaje sve uspešniji u pričanju bajki. Problem je u tome što mu mnogi ne veruju.
  • Nikola

    12.11.2023 12:20
    Ma taman se izbori raspisali i vid' ti to, odjednom inflacija buć. Do decembra ćemo ako treba i poslati misiju na mesec.
  • ja

    12.11.2023 10:06
    memorija
    Mali kao da je doktorirao na stripu Alan Ford.
    Njegove izjave su genijalne.
    Setimo se one: Da nismo uzeli kredit, morali bi se zadužiti.
    Ali i ova je prava fordovska: Inflacija je i dalje visoka, ali se spušta brže nego što smo oćekivali.
    Bravo, genijalno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Bernar Arno najbogatiji na svetu

Francuski biznismen Bernar Arno, koji ima kontrolni paket akcija u holdingu LVMH, vodećem svetskom proizvođaču luksuzne robe, nalazi se na prvom mestu na rang listi najbogatijih ljudi sveta.