Matijević jedini dostavio ponudu za kupovinu hotela Slavija u Beogradu

Iako je više potencijalnih kupaca bilo zainteresovano za kupovinu preduzeća Slavija hoteli, jedino je kompanija Matijević dostavila i ponudu.
U imovinu firme ulaze hoteli Slavija i Slavija garni na istoimenom trgu u samom centru Beograda, piše Biznis.rs.
 
Visina ponude za sada nije objavljena, ali je poznato da je u javnom pozivu za učestvovanje u privatizaciji Slavija hotela propisano da je početna cena za učešće u javnom nadmetanju 24,9 miliona evra.
 
Javno nadmetanje danas nije održano pošto je jedino Matijević, čiji su zastupnici prisustvovali otvaranju dokumentacije, dostavio ponudu, prenosi Biznis.rs. 
U nastavku procedure komisija Ministarstva privrede oceniće da li prihvata ili ne ponudu za privatizaciju jednog od najpoznatijih beogradskih hotela, koji je prošle godine obeležio 60. rođendan.
 
Ovo je drugi pokušaj Petra Matijevića da postane vlasnik vredne imovine hotelskog preduzeća koje do sada nijednom od početka procesa privatizacije pre 20 godina nije bilo ponuđeno ni na tenderu niti na javnoj aukciji.
 
Petar Matijević pokušao je da kupi hotel "Slavija lux" (danas "Slavija garni") 2018. godine u postupku koji je pokrenuo javni izvršitelj, ali je prodaja poništena pošto je Privredni sud u Beogradu utvrdio da prethodno mora da se pravosnažno odluči postoji li dug "Slavije" prema firmi Fil Šar.
Iako u javnom pozivu za prodaju nisu objavljeni detalji o nekretninama koje poseduje preduzeće Slavija hoteli, uvidom u katastar nepokretnosti može se videti da je na parceli veličine 1.433 kvadrata sa adresom u Ulici Svetog Save 1-9 upisano da je vlasnik zemljišta Republika Srbija, dok pravo korišćenja pripada upravo Slavija hotelima.
 
Generalni direktor kompanije za nekretnine Adventis Real Estate Ervin Pašanović za Biznis.rs početkom novembra je izjavio da je prilično siguran da će ozbiljni investitori pokazati interesovanje za Slavija hotele, kao i za Splendid koga je na tržište vratio privatni vlasnik.
 
Pašanović je ocenio i da potencijalni kupci moraju da računaju da će u kapacitete morati da investiraju desetine miliona evra kako bi ih doveli na komercijalno isplativ nivo.
  • Kaćanin

    30.11.2023 10:29
    Bilo bi
    lepo da nam objasni šta se događa sa onim što je prethodno kupio (Ečka, Mirotin, .....)
  • ZX

    29.11.2023 07:29
    Zar je moguće?
    Čudo se nije javio Aca Bosanac.
  • B

    28.11.2023 18:42
    hehe
    Sad ce i oni da dobiju radijator :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

"Esprit" bankrotirao u Nemačkoj

Poznati trgovački lanac Esprit podneo je zahtev za bankrot na sudu u Diseldorfu, javlja časopis TextilWirtschaft, prenosi Slobodna Dalmacija.

Povećane devizne rezerve Srbije

Bruto devizne rezerve zemlje su na kraju aprila iznosile 25,1 milijardu evra, što je najviši nivo krajem meseca od 2000. godine, od kada se prate podaci na taj način.