Tabaković: Bankarski sektor Srbije je stabilan i profitabilan

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković izjavila je da je bankarski sektor zemlje stabilan, visoko likvidan i profitabilan.
"Visoka inflacija zahtevala je zatezanje monetarnih politika, pa smo morali da budemo restriktivni", izjavila je Tabaković, koja je ocenila da predstavnici centralnih banaka deluju u periodu velikih geopolitičkih izazova koji se ne smiruju.
Tabaković je na Bankarskom samitu u Beogradu konstatovala da nema razlike između finansijskog i realnog sektora, jer su isti rizici, kao što su zajedničke i perspektive.
Ona je naglasila da se u Srbiji kurs evra čuva na relativno stabilnom nivou, čime se čuva stabilnost i doprinosi rastu i razvoju zemlje.
 
"Zahvaljujući jakoj bankarskoj regulativi i postepenom zaoštravanju monetarne politike, naš bankarski sektor je ostao stabilan, visoko likvidan i profitabilan", kazal je Tabaković, prenosi portal Biznis.rs.
 
"Uslovi su takvi da biramo između stabilnosti cena, privrednog rasta i finansijske stabilnosti, a tvrdim da možemo sve to dobro odmerenim politikama", zaključila je Tabaković, koja je kao primer navela meru NBS o ograničavanju visine kamata na stambene kredite sa varijabilnom stopom. 
  • zztop

    06.12.2023 20:40
    A šta kaže jel banke operu koje milionče , banke to rade u ovakvim državama kakva je srbija...
  • Debeli

    06.12.2023 19:33
    Buahahahaha
    Ahahaahahahahahaha, a nije dugo razvaljivala sa ekspertizom, uvek volim da procitam sta govori, pa se sit ismejem svaki put
  • milicica

    06.12.2023 15:08
    naravno da jeste
    Kad su im prava prevelika a klijenti ugrozeni a NBS ih stiti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija