Brnabić: Subvencije za poljoprivredu u 2024. rekordnih 119 milijardi dinara

Predsednica Vlade Srbije u tehničkom mandatu Ana Brnabić poljoprivrednicima je predstavila budžet za 2024. godinu koji će iznositi 119 milijardi dinara.
Brnabić: Subvencije za poljoprivredu u 2024. rekordnih 119 milijardi dinara
Foto: 021.rs

Ona je rekla da je to bio istorijski sastanak, imajući u vidu da su prisustvovali predstavnici više od 60 udruženja poljoprivrednika iz cele Srbije, navedeno je u saopštenju iz njenog kabineta.

"Ovo je prvi put da je neka Vlada okupila sva relevantna udruženja iz oblasti poljoprivrede, kako bi im predstavila budžet za subvencije za narednu godinu, koji će iznositi rekordnih 119 milijardi dinara", rekla je Brnabić.
 
U saopštenju se dodaje da je na sastanku najavljeno formiranje Poljoprivredne komore Srbije, kako bi se poljoprivrednim proizvođačima pružila mogućnost da kroz takvo telo štite svoje interese na tržištu.
Veći deo sastanka, kako je navedeno, protekao je u pitanjima poljoprivrednika predsednici Vlade i ministarki poljoprivrede Jeleni Tanasković, "kako bi sva otvorena pitanja u vezi sa funkcionisanjem subvencija bila razrešena".
 
Brnabić je istakla da je namera da takvi dijalozi između poljoprivrednika i Vlade budu redovni, "kako bi zajedničkim snagama kontinuirano radili na dodatnom unapređenju položaja poljoprivrednih proizvođača".
  • Zemlja čudesa

    27.12.2023 08:50
    Obećanja su besplatna,...
    ...a lepo zvuče pred Novu godinu. Za sve one koji još uvek veruju u Deda Mraza biće i tih 119 milijardi.
  • Brnabara

    27.12.2023 08:41
    Ko kod da ja slikao ovu sliku o brnabari priloženu uz vest, genije je. A urednik ko koristi ovu sliku za debilne vesti, isto tako.
  • Fox

    27.12.2023 08:03
    Ma hajde
    Nemoj zezati... wow!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.