Severna Makedonija produžila odluku o zamrzavanju cena hrane i pića do kraja februara

Vlada Severne Makedonije odlučila je da do kraja februara produži važenje odluke o zamrzavanju cena određenih osnovnih prehrambenih proizvoda, flaširane vode, sokova i piva.
Severna Makedonija produžila odluku o zamrzavanju cena hrane i pića do kraja februara
Foto: Pixabay
Kako se navodi u saopštenju vlade Dimitra Kovačevskog, ograničenje cena više prehrambnih proizvoda u trgovini na malo koje važi do 31. januara, produžava se do 29. februara.
 
Precizira da se to odnosi za određene vrste osnovnih prehrambenih proizvoda i to za: pirinač, brašno i druge pekarske proizvode, kekse, napolitanke, testenine, meso i proizvode od mesa, mleko, jaja, sir, kačkavalj i druge mlečne proizvode.
Novom odlukom vlade Severne Makedonije do 29. februara, umesto do 31. januara, ostaju zamrznute i ranije utvrđene cene mineralne negazirane i gazirane vode, pojedinih vrsta gaziranih i negaziranih pića i svetlog piva.
Vlada Severne Makedonije je 19. septembra odlučila da 50 proizvoda u 24 kategorije pekarske, mlečne i mesne industrije pojeftine za najmanje 10 odsto u odnosu na cene koju su imali 1. avgusta i da moraju da se prodaju po toj ceni, a nekoliko dana kasnije spisku su dodati svetlo pivo, negazirana voda i sokovi.
 
Važenje tih odluka 27. oktobra je produženo do kraja prošle godine, a 26. decembra do kraja januara ove godine.
  • /

    23.01.2024 09:20
    /
    ode makedonija u srbima kao i cg

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.