Majkrosoft dostigao istorijsku tržišnu vrednost od tri biliona dolara

Majkrosoft je dostigao istorijsku tržišnu procenu vrednosti od tri biliona dolara, nakon što su mu akcije porasle čak 1,6 odsto na 405,13 dolara.
Majkrosoft dostigao istorijsku tržišnu vrednost od tri biliona dolara
Foto: Beta/AP
To učvršćuje Majkrosoftov status kao jednog od najvećih softverskih giganata, čime je nakratko je nadmašio Epl, objavio je Blumberg.
 
Epl je prošle godine postao prva kompanija koja je dostigla tri biliona dolara, ali je kasnije pala ispod vrednosti proizvođača Ajfona i trenutno ima tržišnu vrednost od 3,03 biliona dolara.
Kompanija sa sedištem u Redmondu u Vašingtonu jedna je od takozvanih "Magnificent 7", koje su podstakle razvoj tržišta tokom 2023. godine, sa porastom od 57 odsto.
 
Napredak Majkrosofta se nastavlja i u ovoj godini s porastom od 7,7 odsto.
Blumberg navodi da veliki deo te dobiti odražava entuzijazam investitora za veštačku inteligenciju i njen potencijal da ubrza rast zarada i prihoda.
 
Majkrosoft se, kroz svoje partnerstvo sa OpenAI Inc, smatra jednim od najvećih korisnika veštačke inteligencije i klijentima pruža usluge koje je podržavaju.
  • Zamenik zamenika

    26.01.2024 05:36
    @Pismenjakov
    Bilion je hiljadu milijardi.
  • Pismenjakov

    25.01.2024 17:07
    Bilioni
    ... vas nepismene, nije biliona nego milijardi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.