Počinje prijavljivanje poljoprivrednika za subvencije po hektaru: Ovo su uslovi

Javni poziv za davanja po hektaru od 18.000 dinara danas, 1. februara će biti raspisan, a poljoprivrednici će zahteve moći da podnose do 1. marta, najavilo je Ministarstvo poljoprivrede Srbije.
Počinje prijavljivanje poljoprivrednika za subvencije po hektaru: Ovo su uslovi
Foto: 021.rs
Pravo na podsticaje ostvaruje pravno lice, preduzetnik i fizičko lice - nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, koje je upisano u elektronski Registar poljoprivrednih gazdinstava (eRPG) i nalazi se u aktivnom statusu.
 
Pre podnošenja zahteva neophodno je da poljoprivrednik obnovi registracije za tekuću godinu u eRPG.
Od ove godine pravo na podsticaje imaju isključivo poljoprivredni proizvođači koji prijavljeno zemljište i obrađuju u svoje ime i za svoj račun.
 
Subvencije neće moći da koriste vlasnici zemlje koji tu zemlju zaista ne obrađuju, već je daju u zakup drugom licu.
Podsticaji se ostvaruju po površini biljne proizvodnje za zasejane, odnosno zasađene i prijavljene površine pod odgovarajućom biljnom kulturom, do najviše 100 hektara.
 
Pravo na podsticaje se ne može ostvariti za površine poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini koje je podnosilac zahteva uzeo u zakup, odnosno na korišćenje, osim za poljoprivredno zemljište u državnoj svojini koje je uzeo u zakup na javnom nadmetanju u skladu sa zakonom kojim se uređuje poljoprivredno zemljište.
  • Dr mr

    01.02.2024 19:39
    A penziono i zdravstveno
    Ja imam kat.doh.63 dinara i parcele od 1,5 ari 2,4 ari livadu od 2,6 ari i vinograd od 4 ara.Imam li pravo na subvencije i ako sam primitivan proizvodjac sa dve motike?
  • show program

    31.01.2024 17:15
    kada će nas ministarstvo obavestiti šta se dešava sa porezom na odvodnjavanje?
    da li je ukinut za 2024 godinu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Bernar Arno najbogatiji na svetu

Francuski biznismen Bernar Arno, koji ima kontrolni paket akcija u holdingu LVMH, vodećem svetskom proizvođaču luksuzne robe, nalazi se na prvom mestu na rang listi najbogatijih ljudi sveta.