Cene električnih automobila u Evropi će padati zbog konkurencije iz Kine

Proizvođači automobila Stelantis i Reno će se zbog konkurencije iz Kine potruditi da smanje troškove proizvodnje električnih vozila kako bi postigli cene i profitne marže modela na fosilna goriva.
Cene električnih automobila u Evropi će padati zbog konkurencije iz Kine
Foto: Pixabay
To su rekli čelnici auto-industrije Rojtersu.
Rast prodaje električnih vozila je usporio zbog visokih cena i nedovoljne infrastrukture, a kompanije sada pokušavaju da razviju pristupačnija električna vozila.
 
"Na kratke staze bih odmah mogao da povećam prodaju električnih vozila time što bih jednostavno dozvolio da se smanje marže", rekao je izvršni direktor Stelantisa Karlos Tavares.
Globalna prodaja potpuno električnih i plug-in hibridnih vozila porasla je 31 odsto u 2023. godini, što je pad u odnosu na rast od 60 odsto u 2022. godini, objavila je ranije kompanija Rho Motion.
 
Za 2024. godinu kompanija predviđa globalni rast prodaje električnih vozila između 25 i 30 odsto.
  • logika

    21.02.2024 08:57
    @Petar PP
    ako kupujes nesto uz sta dobijas subvencije, a sa druge strane placas nenormalne poreze ako kupis nesto drugo - da li je tvoj izbor slobodan ili isforsiran? razmisli dobro...
  • Petar PP

    20.02.2024 23:19
    @Hm
    Idi objasni Norvežanima kako to ne valja i da ne kupuju jer su budale.
    Duvali ovde u sijalice ljudi.
  • Realista

    20.02.2024 15:32
    uzročno posledične veze
    Uporedo sa padom cene električnih vozila evropskih proizvođača, cena električne energije će rasti 10x većom stopom upravo zbog upotrebe električnih vozila...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Bernar Arno najbogatiji na svetu

Francuski biznismen Bernar Arno, koji ima kontrolni paket akcija u holdingu LVMH, vodećem svetskom proizvođaču luksuzne robe, nalazi se na prvom mestu na rang listi najbogatijih ljudi sveta.