Mišković o tome u šta bi trebalo ulagati: Malo da zaboravimo na stanove

Biznismen Miroslav Mišković na Kopaonik biznis forumu poručio je da država mora da uloži u obrazovanje građana "od seljaka do profesora" i rekao da on ne bi "igrao" ni na evro, ni dolar ni nekretnine
Kako je dodao, zemljama bivše Jugoslavije potrebna je regionalna berza.
 
Privrednicima je savetovao da što pre prihvate veštačku inteligenciju u okviru poslovanja.
 
"Sve što je novo, to se ne prima lako. Ja ne znam kada je prvi voz išao od Beograda do Niša. To je tada bilo 'jao kakav voz kroz Srbiju, pobiće nam ovce'", rekao je Mišković i ocenio da će onaj ko ne prihvati novu tehnologiju, kao privrednik brzo propasti.
Na pitanje novinara da li bi u budućnosti "igrao" na dolar, Mišković kaže da ne bi, ali da ne bi ni na evro.
 
"Mnogi ljudi koji imaju novac kupuju nekretnine i oni su odigrali najbolje što može u poslednjih 20, 30 godina i zaštitili vrednost novca. Sada eks Jugoslavija mora da uloži u berzu, jer bi uz dobru propagandu i marketing mogli da trguju akcijama, malo da zaboravimo stanove", rekao je Mišković.
Smatra i da država mora da uloži u obrazovanje građana - "od seljaka do profesora" i naglasio da našoj zemlji nedostaje mnogo profesionalnih menadžera.
 
"Nije problem napraviti fabriku, nego ko će da je vodi", upozorio je Mišković.
 
Komentarišući činjenicu da su plate zaposlenih u obrazovanju premale, a njihova odgovornost velika, kao i loše rezultate koje naši đaci postižu tokom PISA testiranja, osnivač Delte je konstatovao da "našu decu uče nastavnici sa platom od 65.000 dinara".
 
"Meni je žao što tako moram da kažem, ali tako je. U moje vreme, učitelji su nosili kravate. Ja nisam siguran da sad neki učitelj nosi kravatu", rekao je Mišković.
 
Stigao je i da se našali na svoj račun rečima da "mora da ne radi da bi razmišljao".
 
"Ako uđete u moju kancelariju, videćete da u njoj nema nijednog papira", otkrio je Mišković.
Komentarišući ulazak hrvatskog biznismena Ivice Todorića u politiku, odnosno njegovo osnivanje stranke, Mišković je rekao da smatra da privrednici ne treba da se bave politikom.
 
"Ja ne volim politiku - zapišite to tamo", poručio je Mišković.
  • Prsli Klark

    06.03.2024 20:41
    Bravo
    Konacno poziv na budjenje
  • V

    06.03.2024 12:03
    Zapravo mudar govor. Možda je ovaj čovek puno bolji nego što su ga mediji predstavili
  • ex chapman

    06.03.2024 11:54
    @Subvencije domacim
    a otkud tebi ideja da subvencije sluze da se razvija domaca proizvodnja? zapamti, subvencije sluze da se dodele podobnima, koji onda 80% tog novca podele kome treba. 20% je njihov deo. ne mora nista da se proizvodi ili izvozi. vazno je da se pare izvuku a zatim kupe nekretnine ili operu na drugi nacin.
    kad zovu ovi smaraci novinari ti se pravis blesav. kazes "nisam kod kuce, ostavite poruku" ;)
    to da naucis, ima da procvetas
    a Kinezima cemo da prodajemo pilece nogice, to si valjda cuo :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.