Počela PRO PR konferencija: Transparentnost, lažne vesti, veštačka inteligencija i etika

Danas je u beogradskom hotelu "Mona Plaza" počela 21. međunarodna PRO PR konferencija koja će u tri dana okupiti 220 učesnika iz 16 zemalja.
Kako je, prilikom svečanog otvaranja, istakao predsednik organizacionog odbora Danijel Koletić, digitalna transformacija menja ne samo komunikacijske mogućnosti već neprestano nameće i nove izazove u odnosima s medijima.
"Transparentnost, lažne vesti, veštačka inteligencija i etika izazovi su uz kibernetičku sigurnost kojim se susreće danas struka odnosa sa javnošću ne samo na nacionalnim, nego i globalnim nivoima", naveo je on. 
 
Kako je rekao, "kreativnost je ključ komunikacijskog uspeha, a jedino zajedno stručnjaci za odnose sa javnošću, koji su bili i ostali ključan faktor upravljanja ugledom, mogu doprineti kredibilitetu kroz transparentnost, istinitost i kredibilitet izvora informacija". 
 
"Ponosan sam što smo po četvrti put u Srbiji i što će vodeći stručnjaci sa svog područja razgovarati i preneti svoja znanja. Moto ovogodišnje konferencije 'Novi smerovi, novi izazovi'", izjavio je Danijel Koletić.
 
 
Kao i prethodnih godina organizatori konferencije omogućili su besplatno učešće za 50 studenata sa četiri fakulteta - Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu, Fakulteta za medije i komunikacije u Beogradu, Fakulteta političkih nauka u Beogradu i Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. 
 
Sutra će se u sklopu konferencije dodeliti i PRO PR Globe Awards priznanja.

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Povećane devizne rezerve Srbije

Bruto devizne rezerve zemlje su na kraju aprila iznosile 25,1 milijardu evra, što je najviši nivo krajem meseca od 2000. godine, od kada se prate podaci na taj način.