Mali: O eventualnom povećanju penzija od avgusta

Ministar finansija Srbije Siniša Mali najavio je danas da bi se novo povećanje penzija moglo razmatrati od avgusta ove godine.
Mali: O eventualnom povećanju penzija od avgusta
Foto: 021.rs
"U poslednje dve godine penzije su povećane 56 odsto. Očekuje da se novo povećanje može planirati u periodu od avgusta do oktobra u zavisnosti od rezultata koji se postignu - ako se stvori višak koji se može vratiti građanima", rekao je Mali za RTS.
 
Mali je naveo da je u razgovorima sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) bilo reči i o mogućem povećanju penzija.
Podsetio je i da se inflacija smiruje, i da će u maju iznositi tri plus minus 1,5 odsto, te da su uprkos dosadašnjoj inflaciji, plate i penzije povećane i u realnom iznosu.
 
"Ovo su važni ekonomski pokazatelji, uz rekordne devizne rezerve, stabilan kurs i nikad više zlata u trezoru", rekao je ministar.
Mali je podsetio da se do 20. marta u Srbiju slilo 1,2 milijarde evra stranih direktnih investicija i da je prošla godina bila rekordna sa 4,5 milijardi evra stranih direktnih investicija.
 
"Svaki indikator naše makroekonomske politike raste. To je potvrdio i MMF, kao najvažnija i najeminentnija finansijska institucija", rekao je on.
 
On je zaključio i da je Srbija likvidna, jer trenutno ima 453 milijarde dinara na računu.
  • dalibor

    10.04.2024 19:25
    povecanje penzije
    neka prvo povecanje bude 20% posto a drugo 25% posto
  • Bre

    01.04.2024 09:59
    Pa
    Prosečna penzija treba da bude na nivou prosečne plate Srbije. 1990 god je tolika bila.Dinastija Krkobabići su počistili penzioni fond Vojvodine. Penzoje ne treba podizati linearno već male penzije podizati da sirotinja ima da plati račune, kupi lekove i malo hrane.
  • Fića

    30.03.2024 08:28
    @ :Nole...!
    @:Nole,
    U Italiji je, isto kao i u Aleksandriji, uveden taj "Kazneni bod penzionerima".
    Ali, oni su imali jedinstvene Sindikate koji su uspeli da uvere Ustavni Sud Italije da se nakon ispunjenih 65 godina života prekine kažnjavanje
    penzionera i započne Redovna isplata penzija, ali im se ne vraća izons koji im je do tada obustavljan.
    Samo - "daaaleko je Italija"...!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.