Vlada Srbije: Obezbeđeni preduslovi za izvoz borovnica i suvih šljiva u Kinu

Vlada Srbije usvojila je zaključke kojima se obezbeđuje jedan od ključnih preduslova za plasman sveže borovnice i suve šljive na tržištu Kine.
Vlada Srbije: Obezbeđeni preduslovi za izvoz borovnica i suvih šljiva u Kinu
Foto: Pixabay
Vlada je usvojila i Zaključak o sprečavanju i kontroli avijarne influence, što je najvažniji preduslov za izvoz pilećeg mesa iz Srbije na kinesko tržište, navedeno je u saopštenju.
Na sednici je usvojen i Zaključak o utvrđivanju osnove za zaključivanje Memoranduma o razumevanju između Vlade Srbije i Electricite de France (EDF) o uspostavljanju okvira za dugoročni dijalog u oblasti energetske tranzicije i niskougljenične tehnologije.
Kako je precizirano, tim memorandumom o razumevanju se definiše i uspostavlja okvir za dugoročni dijalor u oblasti energetske tranzicije, a svrha dokumenta je i sprovođenje Energetske politike u oblasti koja je od zajedničkog interesa, a gde bi EDF mogao biti uključen kao strateški partner.
  • Nikola

    07.04.2024 21:19
    U malogranicnom prometu? Koliko se secam, to je Seselj predlagao devedeserih. Znaci prisao predlog SNS gurua.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija