Ne gubite mušterije jer primate samo gotovinu

U okviru POS karavana, više od 1000 preduzetnika iz Novog Sada ima priliku da se informiše o svim benefitima bezgotovinskog plaćanja.
Ne gubite mušterije jer primate samo gotovinu
Foto: Stock
Takođe, imaju priliku i da se prijave za subvenciju POS programa Nacionalne inicijative za bezgotovinsko plaćanje "Bolji način" i besplatno uvedu kartična i IPS plaćanja u prodajnim objektima i internet prodavnicama.
 
Vanja Savić, vlasnica cvećare iz Novog Sada koja se prijavila za POS program, potvrđuje da sve manje kupaca koristi gotovinu zbog čega je odlučila da mušterijama ponudi i druge metode plaćanja.
"Misleći na svoje kupce, odlučila sam da apliciram i poslala sam zahtev za POS program. Od kad sam ušla u POS program pre pet meseci i meni je lakše, nema vraćanja kusura i sitnjenja novca", navela je Savić, dodajući da i sama gotovo uvek plaća karticom.
 
POS program podrške za uvođenje elektronskog plaćanjanamenjen je preduzetnicima, mikro i malim privrednicima i institucijama koji u poslednjih godinu dana nisu prihvatili bezgotovinsko plaćanje.
U okviru Programa, obezbeđene su subvencije za opremanje 25.000 prodajnih mesta širom Srbije, što podrazumeva besplatnu instalaciju i korišćenje do tri POS uređaja, bilo da je reč o klasičnom POS-u, softPOS-u koji može da se instalira na mobilnom telefonu, android all-in-one uređaju koji u isto vreme može da služi kao fiskalna kasa i kao POS, ili eCommerce rešenju za onlajn prodavnice. Do sada je potraženo više od 3.500 POS terminala.
 
POS program takođe obezbeđuje subvencionisanu trgovačku naknadu od najviše 0,99% za sva plaćanja Mastercard i Visa karticama, bez ikakvih fiksnih ili dodatnih obaveza. 
 

Stock
 
Nakon isteka perioda subvencije u trajanju do godinu dana, preduzetnici mogu da nastave da koriste uređaje po unapred dogovorenim uslovima sa bankom ili da odustanu bez dodatnih troškova. 
 
Svi zainteresovani trgovci mogu se prijaviti za POS program popunjavanjem kratke onlajn forme na sajtu www.boljinacin.rs ili u poslovnicama neke od devet partnerskih banaka - AIK, Banca Intesa, Erste, Halkbanka, NLB Komercijalna, OTP, ProCredit, Raiffeisen i UniCredit. Dobavljači POS terminala su Payten, Mellon i Unipos.
 
POS program je pokrenut u okviru Nacionalne inicijative za bezgotovinsko plaćanje “Bolji način”, zajedničkog projekta Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH i kompanija Mastercard i Visa, koji se sprovodi pod okriljem develoPPP programa Nemačkog saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) u saradnji sa NALED-om i Ministarstvom finansija.

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.