Stara šećerana u Beogradu prodata za 690 miliona dinara, poznato ko je kupac

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika prodala je Staru šećeranu u Beogradu za 690 miliona dinara.
Stara šećerana u Beogradu prodata za 690 miliona dinara, poznato ko je kupac
Foto: Pixabay
N1 javlja da je šećerana prodata na javnom nadmetanju na kom su učestvovala tri ponuđača. Prihvaćena je druga ponuda od 690 miliona dinara, a početna cena je bila 680 miliona dinara.
Kako navodi portal, ženska osoba koja je učestvovala na licitaciji i koja je jedina prihvatila ponudu od 690 miliona dinara, rekla je da je tu u ime advokatske kancelarije "GS&M", koja predstavlja kupca čije ime nije želela da otkrije.
Kompleks Stare šećerane u Beogradu danas je za 690 miliona dinara na javnom nadmetanju kupila firma "Vrenje", koja se nalazi na istoj adresi kao i Šećerana - u Radničkoj 3.
 
"Vlasnik jedne trećine 'Vrenja' je firma 'Konkord vest' Željka Drčelića, registrovana za izgradnju stambenih i nestambenih zgrada. Firma je poznata po nizu poslova koje je radila za državu, među kojima je i rekonstrukcija zgrade policije u Ljermontovoj ulici", naveo je N1.
 
Preostale dve trećine firme, kako je navedeno, poseduje "PAN-ALKO sistem" iz Beograda, takođe registrovan u Radničkoj 3, a stoprocentni vlasnik "PAN-ALKO sistema" je Vlado Stanišić.
 
Kupac je dobio 18 nepokretnosti, od kojih najmanja ima 37, a najveća 3.716 kvadrata. Među objektima koji su prodati je i Ustanova kulture Pozorište KPGT, koje se nalazi u kompleksu Stare šećerane, a koji je od 2021. godine gradska ustanova.
 
Kompleks "Fabrika šećera" je od 1984. godine kulturno dobro, a nalazi se u okviru prostorno kulturno-istorijske celine "Topčider", koja je od 1987. godine kulturno dobro od istorijskog značaja.
 
Aleksandar Jovanović Ćuta, koji je pokušao da spreči prodaju, upitao je ko je procenio da Beograd može da se poklanja, kao i njegova kulturna dobra.
 
"Ko je procenio da Šećerana vredi šest miliona evra? Čija je ovo zemlja? Ko je procenio da ovaj grad može da se poklanja, njegova kulturna dobra, od Generalštaba, preko Sajma, do Šećerane i bilo čega, da se poklanja ofšor kompanijama", pitao je Jovanović.
On je pitao i ministra Gorana Vesića ko je on da poklanja tuđe i dovodi "kojekakve da sebi zguraju milijarde u džepove, a da nama ruše naš grad", kao i ko "garantuje Ljubiši Ristiću da ovi njegovi s kojima se spanđao neće uništiti istoriju jugoslovenskog i srpskog pozorišta".
 
Navodeći za N1 da su to teška krivična dela koja ne zastarevaju, Jovanović je pozvao građane da kada se budu pojavili bageri ispred Generalštaba, na Sajmu, budu spremni da to brane i fizički, jer u Srbiji nema ko da štiti zakon.
  • Ivan S

    11.06.2024 21:43
    Jeftina kost
    Prepametni gospodin ili njegova ekipa su trebali da ponude 700 miliona i dokažu vrednost imovine.Ista priča je bila i sa PKB- om.Ovako se sve svodi na pokušaj onoga o čemu priča narodna izreka:"Nit' kost glođe,niti drugom daje". A zub vremena neumitno uništava materijalna dobra.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija