Gradi se muzej na dnu jezera Titikaka

Bolivijske vlasti će izgraditi muzej na dnu jezera Titikaka u vrednosti od deset miliona dolara posle otkrića nekoliko hiljada arheoloških predmeta u dubinama jezera, saopštilo je ministarstvo kulture te zemlje.
Gradi se muzej na dnu jezera Titikaka
Foto: Pixabay
"To će biti turistički, ali i arheološki, geološki i biološki centar, što će ga činiti jedinstvenim u svetu", rekla je bolivijska ministarka kulture Vilma Alanoka.
 
Područje jezera Titikaka, koje se proteže na 8.562 kvadratna kilometra izmedju Bolivije i Perua, kolevka je raznih kultura koje su cvetale pre kolonijale ere.
 
Poslednjih godina u dubinama jezera pronađeno skoro 10.000 arheoloških predmeta od kostiju, metala i keramike, među kojima kuhinjski pribor iz vremena starih cizilizacija.
 
Muzej će se nalaziti oko 100 kilometara od glavnog grada.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.