Preminuo Gordan Mihić

Scenarista filmova "Varljivo leto", "Crna mačka, beli mačor" i "Balkan ekspres" Gordan Mihić, preminuo je u 81. godini.
Kultni scenarista Gordan Mihić, napustio nas je juče u 81. godini, napisala je njegova ćerka, glumica Ivana Mihić na Tviteru.
 
"Osećajući duboko ogroman gubitak, saopštavamo vam da je u nedelju 11. avgusta, rano ujutru, posle iznenadne bolesti, umro najveći srpski scenarista, dramski pisac, reditelj, profesor fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, a pre svega najbolji suprug i otac - Gordan Mihić".
 
Glumica je dodala i da je Mihić sahranjen u najužem krugu porodice, na groblju manastira Rajinovac uz blagoslov patrijarha Irineja, prenosi Mondo.
 
Osim rada na kultnim filmovima, Mihića ćemo pamtiti i kao scenaristu serija "Otvorena vrata" i "Kamiondžije" i "Nemanjića".
  • Fcv nn

    13.08.2019 00:24
    Ostali su nam "Nemanjići" i "Kamiondžije" kao i glumačka gromada Ivana da nas podsećaju na pok.
    Slava mu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.