"Kosovka devojka" izložena u Skupštini Beograda

Sliku Uroša Predića "Kosovka devojka" građani mogu videti u prostoru Skupštine grada Beograda.
Slika, vlasništvo Muzeja grada Beograda, građanima će vikendom biti dostupna od 10 do 16 sati, dok će radnim danima to biti od 17 do 19 sati.
 
Posetioci će "Kosovku devojku", koja je deo kolekcije gradskog muzeja od 1940. godine, moći da vide u grupama uz pratnju kustosa. 
 
Gradske vlasti su najavile da će deo prostora Skupštine Beograda nastaviti da se koristi kao izložbeni prostor za izlaganje nacionalnog blaga. Navode da Beograd završava projekat za rekonstrukciju bivše zgrade Vojne akademije na uglu Resavske i Nemanjine gde će biti novi Muzej grada Beograda.
  • Kakav Leonardo bre?

    07.06.2020 17:26
    Predic predvideo :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.