Stefan Milenković dobitnik priznanja "Stefan Prvovenčani"

Violinista Stefan Milenković ovogodišnji je dobitnik priznanja "Stefan Prvovenčani", koje Raške duhovne svečanosti dodeljuju za izuzetan doprinos kulturi Srbije.
Milenković je izjavio da mu je velika čast i odgovornost što je dobitnik priznanja koja su pre njega poneli velikani kulturne scene Srbije.
 
"Ovu nagradu vidim kao podstrek i odgovornost da nastavim putem na kome sam već dugo, da nastavim da život u svakom smislu podredim tome da budem umetnik, da budem na misiji da drugima približavam i sa drugima delim klasičnu muziku", poručio je Milenković.
 
On je, u pratnji orkestra Kamerata Akademije umetnosti iz Novog Sada nastupio na trgu u Raški, a iako je koncert bio na otvorenom, kazao je da je prezadovoljan reakcijom publike, pogotovo dece.
 
Ova tradicionalna manifestacija završava se večeras koncertom Matije Dedića.
 
Od nedelje, 15. avgusta, kada je počela, organizovano je nekoliko promocija knjiga, tribina, okruglih stolova, predstava, kao i radionica namenjenih deci.
 
U muzičkom delu Raških duhovnih svečanosti nastupili su Uroš Perić i Mambo stars, italijanski gitarski kvartet "40 fingers", Tijana Dapčević i Van Gog.
  • Djuri

    19.08.2021 15:36
    Bravo
    Ljudi,ovo je covek ,talenat,a Masa netalentovanih ispraznih se 0-24 sata prikazuju na televiziji sa nacionalnom frekfencijom i promovisu i svaki dan se prikazuju njihove izjave i statusi.Njega jedva da ima u medijima,i mnogih drugih kreativnih genijalnih ljudi nemozete cuti o njima ,jedva.Zasto se to radi?Neverujem da je samo zbog profita.
  • Pićuka

    19.08.2021 15:17
    A ya ovog čoveka se nije čulo 10 godina a sad odljednom je postao fenomen. Da ne bude zabune, ja ga poštujem i znam ko je bio ali ovo je sve isforsirano u SNS režiji. Stefane zahvali se i odbij ovu blamažu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.

Otvoren Berlinale

U Berlinu je počeo 74. Međunarodni filmski festival (Berlinale) sa svetskom premijerom irske drame u kojoj igra glumac Kilijan Marfi.