Novootkriveni roman Perl Bak uskoro će biti objavljen

Nedavno otkriveni roman Perl Bak (Pearl S. Buck) (1892-1973), dobitnice Nobelove nagrade za književnost, biće objavljen do kraja godine.
Nedavno otkriveni roman Perl Bak (Pearl S. Buck) (1892-1973), dobitnice Nobelove nagrade za književnost, biće objavljen do kraja godine.

Roman pod naslovom "The Eternal Wonder" Bakova je napisala neposredno pred smrt 1973. godine.

Izdavač iz Njujorka "Open road integrates medija" saopštio je da je neko u januaru našao rukopis u jednom skladištu u Teksasu i vratio ga porodici, najavio je da će biti objavljen u štampanoj i digitalnoj formi 22. oktobra.

U romanu Perl Bak piše o talentovanom mladiću koji u potrazi za smislom života odlazi u Njujork, zatim u Englesku, Pariz i na kraju u Koreju.

Njen drugi i najpoznatiji roman, "Dobra zemlja" (The Good Earth) iz 1932. nagradjen je Pulicerovom nagradom, a autorka je 1938. godine dobila i Nobelovu nagradu za književnost.

  • 27.05.2013 09:41
    Šteta što mlađe generacije sve manje čitaju klasiku, koja bi im proširila vidike i obogatila maštu i pogotovo rečnik. Romani Perl Bak su na neki način i istorijski i veoma životni, jer slikovito dočaravaju način života i događaje vremena u kom je živela, a pogotovo način života tadašnje Kine, u kojoj je provela velik deo svog života.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.