Whatsapp ubuduće besplatan za sve

Popularna aplikacija za komunikaciju na mobilnim telefonima WhatsApp ubuduće će biti besplatna svuda u svetu, najavio je njen osnivač Jan Kum.

Kum je rekao da ta kompanija odustaje od zahteva za uplatu godišnje pretplate u pojedinim zemljama gde se ona plaća, kako bi se otklonile barijere koji imaju neki korisnici te aplikacije.

Kum je konstatovao da, iako dolar (odnosno 99 centi) godišnje nije veliki iznos, pristup karticama za plaćanje preko interneta nije prisutno svuda u svetu. "Jednostavno ne želimo da ljudi pomisle da bi u jednom trenutku njihova komunikacija sa svetom mogla da se prekine", objasnio je Kum razloge odluke.

Do sada se nije plaćala prva godina korišćenja Whatsapp, ali je za naredne godine bilo potrebno da se plati 99 centi.

U Srbiji, verovatno baš zbog male raširenosti plaćanja preko interneta, pretplata nikada nije ni zaživela.

Kum je dodao da Whatsapp pokušava da nađe neki drugi poslovni model koji će omogućiti komunikaciju među korisnicima, ali da istovremeno ne podlegne spamu i neželjenom reklamiranju.

Autor: Tanjug

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).