Još jedna velika promena na Facebooku

Facebook je ove nedelje objavio da pokreće Canvas, multimedijalni format koji će prikazivati reklame na celom ekranu.

Cilj Canvasa je da korisnicima prikaže reklame koje će ih zainteresovati, koje se učitavaju mnogo brže od eksternih veb stranica. Canvas reklame će se nalaziti u News Feedu kao i "obične" reklame, ali kada kliknete na njih, otovoriće se prozor preko celog ekrana koji može da sadrži slike, tekst i video snimke.

Veliki problem sa mobilnim oglašavanjem je taj što je oglašivačima teško da privuku pažnju korisnika malim i neprimetnim reklamama. Nove reklame, kao što su vertikalne reklame na Snapchatu, će verovatno više uticati na korisnika za razliku od baner reklame ili neke slične.

Pojedini veliki brendovi su već koristili ovaj format, i kako iz Facebooka kažu, efikasnije su od standardnih.

Autor: Mondo

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija