VIDEO: Majkrosoft se izvinio zbog rasističko-seksističkog bota

"Majkrosoft" se izvinio zbog svog softverskog robota tj. "bota" koji uči od korisnika, oponašajući jezik koji oni koriste.

U roku od 24 sata inteligentni bot je postao hitlerovski seksista.

Softverski gigant je morao da povuče Teja, čet robota, nakon što je tvitovao rasističke i seksističke komentare. Umesto da bude bezazlena tinejdžerka, robot je postao zli nacista koji promoviše incest i tvrdi da Buš stoji iza napada koji je pogodio Ameriku 11. septembra.

Bot je doveo u pitanje postojanje holokausta, a ženama i pripadnicima različitih manjina se obraćao neprimerenim rečnikom i predložio je genocid.

Majkrosoft se izvinio zbog neprimernih tvitova i povukao je Teja sa interneta.

"Veoma nam je žao zbog uvredljivih tvitova, koji svakako ne predstavljaju ono za šta se mi zalažemo, kao ni ono zbog čega smo stvorili Teja", izjavili su u "Majkrosoftu".

Autor: Blic

  • Bot

    27.03.2016 14:08
    Povukli su ga zato što je bio u pravu za mnoge stvari, pa nisu želeli da otkrije još nešto :)
  • Novosadjanka

    27.03.2016 11:54
    Hm...
    Za Busha je i robot bio u pravu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija