Tesla ukida besplatno punjenje vozila strujom

Kompanija proizvođač električnih automobila Tesla Motors najavila je da od iduće godine prekida sa pružanjem besplatnog punjenja automobila strujom u njenoj mreži stanica.
Kompanija je saopštila da će vozila koja budu naručena posle 1. januara 2017. godine dobiti oko 1.000 milja kredita na stanicama za punjenje. Kada se taj krediti potroši, vlasnicima će se naplaćivati punjenje vozila. Vozila naručena ili prodata pre 1. januara ili na sam dan 1. januara i dalje dobijaju besplatno punjenje. 
 
Firma nije navela cene ali je ukazala da će punjenje koštati manje nego punjenje sličnog vozila benzinom. Detalji o cenama biće objavljeni kasnije ove godine, dodala je kompanija kao i da će se cene menjati s vremenom i varirati prema regionalnoj ceni struje.
 
To znači da besplatno punjenje neće biti primenjivo na Model 3 od 35.000 dolara koji treba da uđe u proizvodnju u drugoj polovini 2017. godine. 
  • Misa

    08.11.2016 09:28
    Tesla i kopije
    Ukidanjem besplatnog punjenja padate pod uticaj monoplista i izazivate konkurenciju da iskopira vase sisteme sto je danas lakse nego ikada....,
    cilj kompanije do sada je gadjao trzista visoke klase i samim tim izbegavao potrese i lose odnose sa globalnim igracima auto industrije i proizvodjaca naftnih derivata zbog kojih smo i ovisni od fosilnih goriva....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija