Predstavljena kapsula koja će putnike prevoziti brzinom od 1.080 km/h

Na manifestaciji "Mesec inovacija" u Dubaiju predstavljena je putnička kapsula koja će voziti na relaciji Dubai-Abu Dabi, a putovanje će trajati samo 12 minuta.
Za istu vožnju vozom potrebno je par sati, automobilom sat vremena ukoliko voze brzo, a avionom 15 minuta. Reč je o hyperloop transportnom sistemu koji BMW-ova ćerka firma "DesignWorks" razvija sa kompanijom "Virgin Hyperloop One". Tehnologija je bazirana na kapsulama koje prolaze kroz zatvorene tube brzinom do 1.080 kilometara na sat.
 
Hyperloop je projekat koji je započeo osnivač SpaceX-a i direktor Tesle Ilon Mask.
 
Dizajneri su rekli kako je najveći izazov bio stvoriti udoban i zanimljiv enterijer bez prozora, a koji bi istovremeno osigurao da svi putnici sede tokom putovanja. Da su se potrudili govori podatak da prva klasa u kapsulama ima kožna sedišta s ekranima osetljivim na dodir koji kontrolišu zagrevanje i hlađenje sedišta, jačinu svetla i nudi ličnu zabavu u vidu izbora filmova i TV emisija. 
 
Ukoliko dođe do realizacije ovog vida transporta, BMW-ova firma "DesignWorks" će biti zadužena za pravljenje kapsula, a Virgin Hyperloop One s Ministarstvom transporta Ujedinjenih Arapskih Emirata za infrastrukturu tuba.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija