Microsoft potvrdio da je "sigurno uklanjanje" USB-a iz računara nepotrebno

Zaboravite priče svih tehnoloških eksperata o tome kako je od krucijalne važnosti da koristite "safety remove" ili sigurno uklanjanje USB-a iz vašeg računara, jer je Microsoft potvrdio kako to nije potrebno.
Microsoft potvrdio da je "sigurno uklanjanje" USB-a iz računara nepotrebno
Foto: Pixabay
Naime, u Microsoftu potvrđuju da u sistemu Windows 10 to više nije stvar o kojoj morate da brinete. 
 
Windows 10 ima opciju pod nazivom "brzo uklanjanje" koja korisnicima omogućava da u bilo kom trenutku povuku USB iz računara.
 
Tehnički, Microsoft je uveo ovu opciju krajem prošle godine, kada se pojavila 1809 verzija Microsofta 10. Mnogi korisnici bili su upoznati da uz nove opcije ne moraju više da koriste sigurnosno uklanjanje USB-a, ali i dalje je veliki broj onih koji ne mogu da se reše ove navike. Zbog toga u Microsoftu potvrđuju kako njihovi korisnici to više ne moraju da rade.
 
Pored toga, u Microsoftu su stavili zaštitu kako bi memorije USB-ova bile sigurne od Windowsa.
 
Međutim, operativni sistem i dalje ima opciju "sigurno uklanjanje hardvera i izbacivanje medija", što stvara konfuziju kod korisnika.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija