Šest miliona evra za projekte mladih istraživača

Fond za nauku Srbije pokrenuo je, povodom 100 dana rada, prvi program za finansiranje istraživačkih projekata mladih naučnika u vrednosti od šest miliona evra.
Šest miliona evra za projekte mladih istraživača
Foto: Pixabay

Kako se navodi u saopštenju Fonda, cilj Programa za izvrsne projekte mladih istraživača (PROMIS) jeste da pruži podršku idejama iz svih oblasti nauke i uključivanje mladih naučnika u naučnoistraživački rad.

"Kroz osposobljavanje mladih doktora nauka za rukovođenje i konkurisanje za projekte na nacionalnom i međunarodnom nivou, u okviru ovog Programa radiće se i na jačanju profesionalnih kapaciteta u ranoj fazi njihove karijere", kaže se u saopštenju.

Ukupan fond je šest miliona evra, odnosno 200.000 po projektu u trajanju od dve godine.

Sredstva su namenjena svim oblastima nauke, a konkurs za projekte mladih istraživača biće otvoren do 2. septembra ove godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija