Fejsbuk pokreće aplikaciju koja će plaćati za podatke

Fejsbuk će uvesti aplikaciju za pametne telefone koja će sakupljati podatke o tome kako ljudi koriste svoje uređaje, a zauzvrat će nuditi korisnicima novčanu nadoknadu.
Fejsbuk pokreće aplikaciju koja će plaćati za podatke
Foto: Pixabay
Kompanija je objavila da trenutno regrutuje korisnike koji će instalirati na svojim telefonima novu aplikaciju "Study" sa Gugl Plej stora, koja sakuplja podatke o tome koje druge aplikacije postoje na telefonu i kako se telefon koristi.
 
"Study" se uvodi nakon što je kompanija Epl zabranila slične aplikacije koje je Fejsbuk pokušao da lansira za ajfon u junu 2018. i januaru 2019, koje su kupovale podatke o korišćenju telefona od korisnika, među kojima su bila i deca od 13 godina.
 
Eplova politika je da ne dozvoljava sakupljanje "informacija o tome koje druge aplikacije postoje na korisničkim telefonima u svrhu analitičke obrade, oglašavanja ili marketinga".
 
Jedna od prethodnih Fejsbukovih aplikacija plaćala je korisnicima starosti od 13 do 35 godina do 20 američkih dolara mesečno kako bi pratila koje sve platforme koriste.
 
Novu aplikaciju "Study" u početku će moći da koriste samo osobe starije od 18 godina, a Fejsbuk nije objavio koliko će plaćati korisnicima za podatke koje će sakupljati.
  • Pojednostavljeno

    24.06.2019 15:27
    Jevrej će da plaća građanima da špijuniraju jedni druge i to prodaju...

    Tako će špijuni biti odgovorni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija