Google mape će pokazivati političke granice u zavisnosti od lokacije

Mape koje danas vidimo manje-više oslikavaju tačnu sliku sveta u kom živimo.
Google mape će pokazivati političke granice u zavisnosti od lokacije
Foto: Pixabay
Međutim, postoje neke sitnice na mapama, to jest postoje određene regije koje su trenutno sporne, gde nekoliko različitih zemalja polaže pravo na određene lokacije.
 
Međutim, čini se da bi Google mogao da pokuša da ispravi ovu konfuziju u Google mapama sa opcijom političke granice. Prema izveštaju "Washington Post", ova promena učiniće to tako da u zavisnosti od toga ko gleda mapu i odakle je gleda pokaže nešto drugačije u odnosu na ostale.
 
Prema rečima Itana Rasela, direktora upravljanja proizvodima Google Maps-a, "ostajemo neutralni kada su u pitanju sporne regije i granice i ulažemo sve napore da objektivno prikažemo spor na našim mapama koristeći isprekidane sive linije. U zemljama u kojima imamo lokalne verzije Google mapa, sledimo lokalno zakonodavstvo kada prikazujemo imena i granice".
 
Ovo nije prvi put da je Google prilagodio svoje mape zbog sporova u regionu. Na primer, kada je u pitanju mapa Krima, svi ljudi širom sveta vide da ne pripada ni Rusiji ni Ukrajini, ali u Rusiji je Krim označen kao deo zemlje. Nedavne promene zapravo zvuče kao da Google obuhvata i ostale sporne regione.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).