EU: Netfliks pravi problem, mora smanjiti opterećenje interneta

Evropska komisija zatražila je od Netfliksa i ostalih striming servisa da smanje opterećenje interneta u vreme opšteg karantina zbog virusa korona.
EU: Netfliks pravi problem, mora smanjiti opterećenje interneta
Foto: Pixabay
Stroge mere sprečavanja širenja virusa opteretile su internet servere širom Evrope i sveta budući da je većina stanovništva kod kuće i praktino je konstantno onlajn. U nekim evropskim zemljama internet saobraćaj se u poslednjih nedelju dana povećao do 50 odsto pa EK od Netfliksa i ostalih traži da ukine HD kvalitet i da omogući prikazivanje sadržaja samo u SD kvalitetu do daljeg.
 
Evropska komisija poziva sve građane da više koriste povezivanje preko WiFi-ja i gledaju sadržaj na servisima poput KJutjuba u nižoj rezoluciji. Problem za internet mreže postao je i povećani broj konferencijskih poziva jer ljudi uglavnom rade od kuće.
 
U Netfliksu kažu da su upoznati situacijom i da već sprovode mere manjeg opterećenja interneta. Jedna od njih je prilagođavanje kvaliteta prikaza sadržaja u zavisnosti od kapaciteta interneta na određenim lokacijama. 
  • zanimljivo

    20.03.2020 10:24
    5g perverzija
    iz Netflixa je izašlo dokumentarno predskazanje pandemije, 'Pandemic: How to Prevent an Outbreak'; napravilo im problem?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija