Snapchat prestao da reklamira Trampov nalog jer podstiče nasilje

Društvena mreža Snapchat više ne promoviše nalog američkog predsednika Donalda Trampa na svojim stranicama odabranog sadržaja, objavila je kompanija.
Snapchat prestao da reklamira Trampov nalog jer podstiče nasilje
Foto: Pixabay
"Trenutno ne promovišamo sadržaj predsednika na Snapchat platformi Discover", izjavio je portparol Snapa. "Nećemo da reklamiramo one koji podstiču rasno nasilje i nepravdu dajući im besplatnu promociju na Discoveru", dodali su.
 
Trampov Snapchat nalog, koji ima oko 1,5 miliona pratilaca, ostaje na platformi.
 
Snapova odluka sledi nakon predsednikovih postova u kojima preti da će pustiti "besne pse" i "moćno oružje" na demonstrante nakon što su beli policajci u Mineapolisu ubili Afroamerikanca Džordža Flojda.
 
Snapov potez će verovatno produbiti Trampovu svađu s društvenim mrežama koja je počela prošle nedelje nakon što je Twitter na neke njegove postove stavio upozorenje. Twitter je stavio nalepnicu da su prekršena pravila platforme o zabrani veličanja nasilja u tvitu u kojem predsednik sugeriše da bi na demonstrante trebalo pucati.
 
Facebook je istu poruku na svojoj platformi ostavio netaknutu, što je izazvalo bes zaposlenih te kompanije protiv svoga šefa Marka Zakerberga.
 
Tramp je prošlog četvrtka potpisao izvršnu uredbu kojom želi da ograniči zaštitu društvenih mreža i slobodu koju imaju u moderiranju svojih sadržaja. Član 230 Zakona o normama komuniciranja obezbeđuje kompanijama Facebook, Twitter, Youtube i Google zaštitu od sudskog progona zbog sadržaja koje objavi treća strana i daje im slobodu da po vlastitoj proceni intervenišu na platformama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija