NASA: Rover "Perseverans" pokupio prvi kamen sa Marsa

Najnoviji rover agencije NASA odradio je misiju uspešno, tako što je pokupio jedan kamen sa Marsa, koji će biti donet na Zemlju.
NASA: Rover "Perseverans" pokupio prvi kamen sa Marsa
Foto: Pixabay (ilustracija)
Planirano je da rover pokupi još 40 uzoraka sa Marsa.
 
Tim koji kontroliše rover "Perseverans" potvrdio je uspešno iskopavanje i uzimanje kamena, nakon što je pregledao uzorak.
 
NASA je želela da bude sigurna da je uzorak na sigurnom unutar titanijumske cevi, pre nego što je objavila vest.
 
Tokom prvog pokušaja uzimanja uzorka sa Marsa početkom avgusta, došlo je do neočekivanog raspadanja uzorka, pa su kontrolori iz laboratorije NASA u Pasadeni tražili čvršći kamen prilikom drugog pokušaja.
 
"Perseverans" je stigao u februaru na Mars u potrazi za kamenjem koje bi moglo da sadrži uzorke koji dokazuju da je nekada bilo života na toj planeti.
  • g pen

    09.09.2021 07:25
    Za to vreme u Sprdiji...
  • Lala

    08.09.2021 22:51
    Šta je do sad radio , češo 00 točkove,vredan ko da je Made in CG

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija