Amazon šalje rakete u orbitu

Tri nove teške rakete postaviće hiljade satelita u niskoj zemaljskoj orbiti kao deo Amazonovog projekta "Kuiper" čiji je cilj da obezbedi širokopojasne veze koristeći konstelaciju od 3.236 satelita.
Amazon šalje rakete u orbitu
Foto: Pixabay

To će biti u narednih pet godina.

Sa druge strane, njegov rival "Starlink" već ima više od 2.300 satelita u orbiti.

Rakete će proizvoditi "Arianespace", "Blue Origin" - koji je osnovao vlasnik Amazona Džef Bezos i "United Launch Alliance".
 
Amazon tvrdi da je cilj projekta "Kuiper" da obezbedi brzi širokopojasni pristup sa malim kašnjenjem korisnicima uključujući domaćinstva, preduzeća, vladine agencije, operacije pomoći u katastrofama, mobilne operatere i druge organizacije "koje rade na mestima bez pouzdane internet konekcije".
 
Poput "Starlinka" Ilona Maska, korisnici će se povezati na internet posredstvom terminala koji komunicira sa satelitima.
 
Kompanija Amazon navodi da će njihovo iskustvo u isporuci i izradi proizvoda kao što su "Echo" i "Kindle" biti korisno u proizvodnji i distribuciji tih proizvoda.
  • Aleksandar Marjanovi

    09.04.2022 10:41
    aha
    ali ne salju na Tenerife
  • Pićuka

    08.04.2022 16:33
    Kada naprave sr..nje u svemiru i dođe nam svemirska policija biće kukulele. Ovde, na ovoj planeti, svako ko ima para može da radi šta hoće. Ovde je novac vrhunski Bog i ko je sa njim na ti taj je osvoio Božansko carstvo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija