VIDEO: Prikazan prototip Tesle Cybertruck, nije baš oduševio

Tesla je kraje prošle nedelje otvorio novu fabriku, i tom prilikom predstavio Cybertruck.
Fabrika u Ostinu u Teksasu zauzima prostor od gotovo 10 miliona kvadratnih metara, što je otprilike koliko zauzima i Pentakon, rekao je Ilon Mask. Godišnji kapacitet fabrike biće do milion primeraka, a pola kapaciteta rezervisano je za Model Y.
A kako bi svečano otvaranje imalo još jednu atrakciju pobrinuo se Cybertruck, koji će se proizvoditi u ovoj fabrici. Posetioci su mogli izbliza da vide novitet koji će se nakon brojnih odlaganja sledeće godine konačno naći u proizvodnji. 
Međutim, iako se radi o prototipu, mnogi su ostali nemalo iznenađeni brojnim nesavršenostima.
 
I dok se oštećenja mogu oprostiti, mnogima su zasmetali veliki razmak između pojedinih delova, kao i neki delovi nespretno pričvršćeni lepkom. Kako se radi o prototipu, pretpostavlja se kako je ovaj primerak sklopljen ručno. 
 
Inače, za sledeću godinu je Mask najavio niz noviteta. Osim Cybertrucka, na puteve bi konačno trebalo da stigne i kamion Semi, kao i nova generacija Roadstera.
 
  • Tarzan

    13.04.2022 08:51
    Ja mislim da ovo baš odgovara definiciji prototipa. Kamiondžije nisu šminkeri, njih će više zanimati autonomija i nosivost.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija