Mask odložio vraćanje plave oznake na Tviteru

Vlasnik Tvitera Ilon Mask rekao je da ta društvena platforma odlaže pokretanje svoje usluge pretplate na plavu oznaku, koja se izdaje kao potvrda autentičnosti profila.
"Odlažemo ponovno pokretanje 'Blue Verified' dok ne budemo sigurni da neće biti lažnog predstavljanja. Verovatno ćemo koristiti različite boje oznaka za organizacije i za pojedince", napisao je Mask u tvitu.
Priželjkivana plava oznaka pre je bila rezervisana za proverene naloge političara, poznatih ličnosti, novinara i drugih javnih osoba.
Opcija pretplate, otvorena za svakoga ko je spreman da plati, uvedena je ranije ovog meseca kako bi pomogla Tviteru da poveća prihod dok se Mask bori da zadrži oglašivače.
 
Tviter je obustavio tu novu uslugu pretplate od osam dolara, jer su lažni nalozi nikli kao pečurke posle kiše i najavio da će Tviterova usluga pretplate za plavu oznaku biti vraćena 29. novembra.
 
Mask je takođe naveo da je Tviter prošle nedelje dodao 1,6 miliona korisnika, što je "još jedan rekord svih vremena".
 
Oglašivači na Tviteru, uključujući velike kompanije kao što su General Motors, Mondelez International, Volkswagen AG, obustavili su privremeno reklamiranje na platformi.
 
Procenjuje se da su stotine zaposlenih Tvitera takođe dale otkaz prošle nedelje, nakon što je Mask u četvrtak dao rok da se zaposleni prijave za "duge radne sate visokog intenziteta" ili da odu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija