VIDEO: Iran u svemir poslao kapsulu sa životinjama

Iran je objavio da je u svemir poslao kapsulu sa životinjama, u okviru priprema za misije sa ljudskom posadom u narednim godinama.
VIDEO: Iran u svemir poslao kapsulu sa životinjama
Foto: Beta/AP
Kako prenosi AP, iranski ministar telekomunikacija Isa Zarepur izjavio je da je kapsula, teška 500 kilograma, lansirana 130 kilometara u orbitu.
Cilj Irana je da u narednim godinama svoje astronaute pošalje u svemir, navodi se u izveštaju zvanične iranske novinske agencije IRNA. 
Zarepur nije otkrio o kojim životinjama je reč.
 
 
Iran povremeno objavljuje uspešna lansiranja satelita i drugih svemirskih letelica. 
 
Iran je u septembru saopštio da je u svemir poslao satelit za prikupljanje podataka, dok je 2013. godine objavio da je lansirao i uspešno vratio na Zemlju raketu sa majmunom.
  • kosmonaut

    06.12.2023 10:42
    I mi bi trebali pokušati poslati jednu; ja bih strpao celu Vladu RS u raketu na put prema najbližoj crnoj rupi (nekih par milijardi godina...)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija