Instagram će ubuduće obaveštavati maloletnike da ne koriste ovu platformu tokom noći

Platforma Instagram slaće automatsku poruku svojim korisnicima od 13 do 18 godina, kojom ih poziva da ne koriste tu društvenu mrežu u periodu od 22 do četiri sata.
Instagram će ubuduće obaveštavati maloletnike da ne koriste ovu platformu tokom noći
Foto: Pixabay
"San je važan, naročito za mlade ljude, tako da pokrećemo nove večernje poruke koje će se pojaviti kada tinejdžeri provedu više od 10 minuta na Instagramu, kada gledaju Reels ili direktne poruke kasno noću. Podsetiće tinejdžere da je kasno i podstaći ih da isključe aplikaciju", navela je kompanija Meta u saopštenju.
Mladi će tako na svom profilu od 22 sata dobijati poruku "Kasno je. Razmislite o tome da isključite Instagram tokom noći" ako koriste određene funkcije na društvenoj mreži.
Prema informacijama Instagrama, ta poruka se neće pojavljivati ako mladi koriste druge alatke platforme, kao što su stories.
 
Ova obaveštenja ničim ne obavezuju mlade da ih poštuju, a oni koji ne prijave svoje pravo godište kada otvaraju profil mogu i u potpunosti da ih izbegnu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija