Čet-bot u Londonu počeo da psuje i sebe i kompaniju za koju "radi"

Londonska firma za dostave DPD onemogućila je deo svog onlajn čet-bota, koji pokreće veštačka inteligencija (AI), nakon što je nezadovoljni kupac uspeo da nauči AI da psuje i kritikuje kompaniju.
Čet-bot u Londonu počeo da psuje i sebe i kompaniju za koju "radi"
Foto: Pixabay
Muzičarka Ešli Bošam (30) pokušavala je da pronađe nestalu pošiljku, ali nije uspela da dobije korisne informacije od čet-bota, prenosi "Gardijan".
 
Zbog toga je odlučila da se malo zabavi i počela je da eksperimentiše kako bi otkrila šta sve može da uradi čet-bot i tada je, prema njenim rečima, "počeo haos".
Za početak, zamolila je AI da joj ispriča vic, ali je ubrzo otišla dalje i naterala čet-bota i da napiše pesmu u kojoj kritikuje kompaniju.
 
Nakon nekoliko sledećih razmena čet-bot je počeo da psuje, a potom i da kritikuje svoju kompaniju i sebe.
Opisujući čet-bot, ona je napisala na platformi Iks (Tviter): "Potpuno je beskoristan da odgovori na bilo kakva pitanja, a kada sam ga zamolila sa zadovoljstvom je proizveo pesmu o tome koliko su i on i zaposleni u firmi za dostave DPD užasni kao kolektiv, da bi posle nekoliko upita čet-bot počeo i da psuje".
 
Muzičarka je objavila post o ovome koji je imao 800.000 pregleda za 24 sata.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

VIDEO: Epl se izvinio zbog kontroverzne reklame

Američka tehnološka korporacija Epl izvinila se zbog reklamnog video snimka za novi tablet "ajped pro" (iPad Pro) sa čipom M4, nakon što se suočila sa oštrim kritikama na društvenim mrežama.