VIDEO Open AI predstavio program "Sora": Pretvara rečenice u video

Kalifornijska kompanija Open AI je na svojoj veb stranici predstavila novi model generativne veštačke inteligencije Sora koji ume da kreira kratke video snimke na osnovu unetog teksta.
VIDEO Open AI predstavio program "Sora": Pretvara rečenice u video
Foto: Pixabay
"Sora je u stanju da generiše složene scene sa više likova, specifičnim tipovima pokreta i tačnim detaljima subjekta i pozadine. Model razume ne samo šta je korisnik tražio, već i shvata i kako stvari postoje u fizičkom svetu", navodi se na veb stranici Open AI.
Maksimalna dužina video snimaka koji su Full HD rezoluciji je za sada jedan minut.
 
 
Princip je sasvim jednostavan za korisnike, koji samo treba da napišu "scenario" (takozvani "prompt") i puste Soru da radi, tako da tehnologija može i da zameni neke manje kvalitetne animatore, ali i da pomogne prilikom snimanja filma.
Kompanija je na svom sajtu predstavila neke AI video snimke koji prikazuju snežni Tokio, trku mamuta, elegantnu ženu koja korača noćnim ulicama glavog grada Japana ili kosmonaute u svemiru.  
 
 
Sora za sada nije dostupna za širu javnost, već samo za malu grupu akademika i drugih istraživača koja istražuje potencijalne opasnosti koje mogu da nastanu zloupotrebom ove tehnologije.
 
  • Мира

    21.02.2024 11:34
    E sad
    E sad smo gotovi, ako se ovi naši dokopaju ovog programa i počnu da prave hvalospeve svojoj vlasti, imaćemo nepostojeće blagostanje, čiste rudnike, zdravu pijaću vodu, nigde deponije, sačuvaj Bože.
    Ionako živimo u izmišljenom blagostanju (doduše, za njihove odabrane je stvarno blagostanje), do sada su poslušne mase slušale, a sada će i da gledaju i da veruju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija