Instagram počeo da ograničava "politički sadržaj": Evo kako da ugasite tu opciju

Kompanija Meta počela je sa praktikovanjem nove opcije na Instagramu i Treads-u, a to je ograničavanje "političkog sadržaja".
Instagram počeo da ograničava "politički sadržaj": Evo kako da ugasite tu opciju
Foto: Pixabay
Ova firma najavila je pokretanje ove opcije u skoro neprimećenoj objavi na Fejsbuku, navodeći da žele da učine platforme "dobrim iskustvom za sve".
Tada su naveli da politički sadržaj neće biti limitiran korisnicima koji prate određenu stranicu, već će algoritam ograničiti da se ovakav sadržaj pojavljuje korisnicima koji ne prate određenu stranicu.
Prema definiciji političkog sadržaja na samoj aplikaciji, navodi se da se u ovom smislu obično pominju "vlade, izbori ili društvene teme koje utiču na grupe ljudi i/ili celo društvo".
 
Kako se navodi, ovo utiče na predloge na karticama Istražite i Reel, na preporuke u fidu i predložene korisnike. 
 
Opcija ograničavanja automatski je uključena na profilima, ali postoji i način kako ga možete isključiti. Kako to uraditi, pogledajte ovde:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Radio 021 (@radio_021)

Podsetimo i da Meta od 2021. godine na Fejsbuku ograničava politički sadržaj.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija