Nisan povlači 150.000 vozila u Japanu zbog loših testiranja kočnica

Nisan, japanski proizvođač automobila koji je pod pojačanim nadzorom nakon što je njegov bivši predsednik Karlos Gosn uhapšen pod sumnjom za finansijske malverzacije, povlači 150.000 vozila u Japanu u okviru kojih je 11 modela automobila zbog nepouzdanih testiranja kočnica i upravljačkog sistema.
Nisan povlači 150.000 vozila u Japanu zbog loših testiranja kočnica
Foto: Pixabay
Potpredsednik korporacije Nisan Motor Seiđi Honda izjavio je novinarima da će povlačenje biti objavljeno naredne sedmice i da će biti preduzete mere kako bi se sprečilo ponavljanje ovakvih slučajeva.
 
Kompanija je prošle godine saopštila da su u njenim pogonima obavljana nestručna testiranja gotovih vozila, budući je bilo omogućeno da ta rutinska ispitivanja vrše i radnici koji nemaju potrebne kvalifikacije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija