Uprkos prihodima, Twitter gubi korisnike

Twitter je u proteklom tromesečju ostvario snažan rast dobiti i prihoda, ali cena deonice te društvene mreže oštro je pala zbog pada broja korisnika i upozorenja poslovodstva da će troškovi poslovanja porasti.
Uprkos prihodima, Twitter gubi korisnike
Foto: Pixabay
Prema u četvrtak objavljenom poslovnom izveštaju, dobit Twittera iznosila je u četvrtom prošlogodišnjem tromesečju 255 miliona dolara, dok je godinu dana pre iznosila 91 milion dolara.
 
Prihodi su istovremeno porasli za 24 odsto, na 909 miliona dolara, što je zahvaljujući snažnom rastu prihoda od oglašavanja.
 
No broj korisnika Twittera, aktivnih na mesečnom nivou, pao je na 321 milion, što je devet miliona manje u odnosu na isto razdoblje godinu dana pre, a pet miliona manje u odnosu na prethodno tromesečje.
 
Twitter je saopštio kako će prestati da koristi metriku temeljenu na mesečnoj aktivnosti korisnika, a umesto toga objavljivati '"monetizujuće" podatke o korisnicima aktivnim na dnevnoj bazi u SAD-u i svetu.
 
Koristeći tu meru, Twitter poručuje da ima bazu od 126 miliona korisnika u svetu, što je devet odsto više u odnosu na godinu ranije.
 
Uprkos rastu prihoda i dobiti, cena deonice Twittera pala je u četvrtak na Vol Stritu gotovo 10 odsto jer poslovodstvo procenjuje da će prihodi kompanije u tekućem tromesečju iznositi između 715 i 775 miliona dolara, manje nego što su analitičari u anketi Rojtersa očekivali.
 
Uz to, poslovodstvo Twittera upozorilo je da bi troškovi kompanije u ovoj godini mogli da porastu i za 20 odsto.
 
Troškovi poslovanja rastu jer su društvene mreže u poslednje vreme pod pritiskom da povećaju sigurnost korisničkih podataka i bolje prate sadržaje koje korisnici stavljaju na mrežu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija