Microsoft potvrdio da su hakeri pristupili privatnim Outlook mailovima

Microsoft je priznao kako je ranija povreda sigurnosti na Outlooku bila gora nego što je kompanija prvobitno saopštila i kako su hakeri uspeli da pristupe privatnim mailovima korisnika.
Microsoft potvrdio da su hakeri pristupili privatnim Outlook mailovima
Foto: Pixabay
Naime, američki proizvođač softvera počeo je da obaveštava korisnike kako su hakeri pristupili njihovim računima mesecima unazad.
 
Microsoftovo obaveštenje otkrilo je da su hakeri mogli da vide nazive foldera u mailovima i naslove mailova, ali u naknadnom obaveštenju navedeno je kako su hakeri mogli da pročitaju i sadržaj mailova.
 
Microsoftov portparol rekao je kako su hakeri imali pristup mailovima u periodu od 1. januara do 28. marta 2019. godine. S druge strane, iz kompanije Motherboard tvrde kako su hakeri imali pristup neki računima i do šest meseci, što su iskoristili za poništavanje iCloud računa povezanih sa ukradenim iPhone uređajima. 
 
U Microsoftu nisu rekli koliko računa je bilo pogođeno ovim hakerskim napadom, ali napominju kako je reč o maloj grupi korisnika koji su obavešteni koje dalje korake moraju da preduzmu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija