Sonijev Vokmen slavi 40. rođendan

Sonijev Vokmen danas slavi svoju 40. godišnjicu.
Sonijev Vokmen slavi 40. rođendan
Foto: Pixabay
Vokmen je prvi put predstavljen u leto 1979. godine i nije prošlo mnogo vremena pre nego što se ceo svet zaljubio u ovu spravicu, piše sajt CNET.
 
Soni je imao dugu istoriju sa muzičkim plejerima.
 
Ova kompanija je 1957. godine lansirala "babi-korder" plejer i od tada je nastavila da proizvodi nove i još bolje proizvode.
 
Većina vlasnika Vokmena sa analognom kasetom kupovali su već snimljene trake dok su drugi radije pravili "miks trake", nešto kao što su danas plejliste. Bilo je potrebno četiri ili pet sati da se napravi jedna kaseta od 90 minuta.
 
Kasnije je izašao Sonijev Diskmen.
 
Sonijeva slava i liderstvo u prenosivim muzičkim plejerima završili su se kada je Epl izdao prvu generaciju ajpoda 2001. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).