Firefox će ponuditi internet bez reklama, ali uz pretplatu

Firefox je jedan od najpopularnijih internet pretraživača, a Mozilla Foundation koja kreira browser je neprofitna organizacija koja ne ostvaruje zaradu na velikoj korisničkoj bazi Firefoxa.
Firefox će ponuditi internet bez reklama, ali uz pretplatu
Foto: Pixabay
Kompanija je uvek bila u potrazi za izvorima zarade, od kojih su neki bili promašaji. U svom najnovijem pokušaju, kompanija praktično od korisnika traži da odrede koliko su spremni da plate za internet iskustvo bez reklama i neke druge funkcije.
 
Mozilla se uglavnom oslanja na donacije i partnerstva, a kada su drugi oblici finansiranja u pitanju, kompanija jednostavno ne može da pribegne rešenjima koja implementiraju rivali a da pri tome ne pređe preko sopstvenih principa.
 
Drugim rečima, kompanija ne može da se pouzda u reklame. Kompanija je sada izgleda spremna da ponudi neko rešenje koje je više održivo. Stranica "Ad-free Internet by Firefox" otkriva šta će uključivati kompanijinu novu strategiju sa pretplatom.
 
Pored uklanjanja reklama, servis će nuditi audio verzije članaka i sinhronizaciju između platformi koje podržavaju Firefox. Korisnik će moći da se prebacuje između uređaja i nastavi sa radom u Firefoxu tačno tamo gde je stao.
 
Zanimljivo je da je Mozilla istakla da će zaradu od implementiranja ovakvog pretplatničkog servisa deliti sa oglašivačima sajtova koje korisnici posećuju. 
 
Po ceni od 4,99 dolara mesečno ovo svakako ne deluje preterano primamljivo oglašivačima, ali za sada nisu poznati drugi detalji o ovoj usluzi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).